Дамските чанти се предлагат в безкрайно разнообразие от модели, форми, размери и цветове, което значително затруднява избора на модел, който да е подходяща за работа. Чантата за офис трябва едновременно да бъде функционална и да допълва по перфектен начин професионалната ви визия. Специалистите препоръчват да се спрете на качествена и практична чанта, която обаче ще бъде и страхотен аксесоар към ежедневните ви работни тоалети. Обикновено такива модели са по-скъпи, но инвестицията определено си струва, защото раницата или чантата не само ще ви бъде полезна, но ще ви направи по-уверена и стилна.

Когато избирате офис чанта, трябва да обърнете внимание на някои основни фактора: материал, размер, цвят и организация на вътрешността. Тези няколко фактора са добре познати на всяка дама и са полезни при избор дори на ежедневна дамска чанта.

Дамските чанти от естествена кожа са отличен избор за работа, защото подобна покупка ви гарантира отлично качество. Освен това, моделите от естествени материали са стилни и изискани, което ще подчертае допълнително професионалната ви визия. Кожата е издръжлив материал, което означава, че ще можете да използвате чантата дълго време. Моделите от естествена кожа са по-скъпи в сравнение с тези от изкуствени материали, но вложението ви е дългосрочно и ще се изплати бързо.

Размерът и формата са от особено значение, когато избирате чанта за бизнес. Тя трябва да бъде достатъчно голяма, за да побира папка, работен тефтер и дори малък лаптоп или ултрабук. Имайте предвид обаче, че тя не трябва да е прекалено тежка, защото няма да бъде удобна за носене, особено, ако ви се налага да сте често в движение през деня. Това в пълна сила важи и за дамските ежедневни чанти

За да бъде всичко в чантата ви добре подредено, моделът трябва да предлага добра организация. Нужна ви е красива и модерна чанта с няколко отделения и джобове, в които да подреждате документи, папки, телефон, ключове, тефтери и т.н.

Цветът на дамската чанта за работа трябва да бъде така подбран, че да се съчетава отлично с дрехите, които носите в офиса. Идеални варианти за черно, тъмно синьо и кафяво. Възможно е също да добавите цветен акцент в облеклото си чрез чантата, като изберете модел в тъмно червено, тъмно лилаво или маслено зелено. Не трябва да забравяме, че чантите преди всичко са идеален аксесоар, така че изберете цвят, който харесвате и който прави визията ви по-свежа и интересна.